پنج شنبه , ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
هوش مصنوعی خوب یا زشت؟

هوش مصنوعی ناجی یا نابودگر؟

هوش مصنوعی ناجی یا نابودگر؟

در مقاله (هوش مصنوعی ناجی یا نابودگر؟) با سایت مدرس کامپیوتر همراه باشید.

هوش مصنوعی (AI) امروزه به یکی از محبوب‌ترین کلمات کلیدی در صنعت فناوری اطلاعات تبدیل شده است. به طوری که اعتماد به نفس تکنسین‌های فنی افزایش یافته؛

ولی، در این بین ترس را نیز در دل متخصصان حقوق بگیر و صاحبان مشاغل کوچک برانگیخته. برخی از مشاغل معتقدند که فناوری هوش مصنوعی به دنبال تصاحب شغل و شرکت‌هایشان می‌باشد.

با این حال، واقعیت چیست؟ آیا این تبلیغات گسترده هوش مصنوعی و تهدید مشاغل سنتی، یک حقیقت است؟ در ادامه با مدرس کامپیوتر همراه باشید.

حقیقت هوش مصنوعی و تهدید مشاغل

خواه طرفدار اجرای گسترده هوش مصنوعی باشید یا نه، این فناوری با ورود خود، جنبه‌های مختلف زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است. طی چند سال گذشته به طرز چشمگیری بالغ شده، و همراه با راه‌حل‌های عصر جدید در حال حاضر در صنایع مختلف، طراحی و اجرا می‌شود.

البته یک مثال خوب هوش مصنوعی، «چت بات»ها هستند. آن‌ها می‌توانند با پردازش تعداد زیادی از جستارها با بازده موثر، تجربه مشتری را به طور چشمگیری بهبود بخشند. همچنین ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته در دسترس باشند.

چیزی که برای دستیابی با مدیران سنتی پشتیبانی مشتری، بسیار چالش برانگیز است. تصور این است که این نوع هوش مصنوعی باعث کاهش هزینه‌های شغلی می‌شود. به گونه‌ای که نسبت به استخدام کارمندان تمام وقت برای اجرای کار، ارزان‌تر خواهد بود.

یک نمونه عالی هوش مصنوعی در عصر حاضر، خودروهای بدون راننده هستند. اتومبیل‌های خودران نسبت به همیشه به واقعیت نزدیک‌اند. آن‌ها قرار است در نهایت نیاز ما به اتومبیل‌های انسانی را برطرف کنند.

پروژه‌های مرتبط نیز در سراسر جهان در حال انجام است. غول‌هایی نظیر گوگل و تسلا در حال انجام آزمایش و ارزیابی عملکرد طرح‌های خود برای تولید انبوه این خودروها هستند.

هوش مصنوعی ناجی یا نابودگر؟
هوش مصنوعی ناجی یا نابودگر؟

هوش مصنوعی و تهدید مشاغل سنتی

دو نمونه از هوش مصنوعی که در بالا درباره آن‌ها صحبت کردیم، پتانسیل آتی گسترش این فناوری را امید می‌بخشند. با این حال، آن‌ها همچنین یک تصویر تاریک، یعنی جهانی را ترسیم می‌کنند که شغل‌های سنتی با برنامه‌های نرم افزاری جایگزین شده‌اند.

ماشین‌های بدون راننده، لوازم مجازی مصنوعی، آیا این‌ها وجود دارند؟ پاسخ، متاسفانه، «بله» است. با این وجود، سوال بعدی این است که آیا این پاسخ بدان معنی است که ما باید از امروز نگران از دست رفتن شغل‌ها باشیم؟ شاید نه.

علی‌رغم انواع مختلفی از اخبار که در اینترنت منتشر و با ترس و نفرت از هوش مصنوعی پخش می‌شوند، این فناوری واقعا چیزی نیست که باید از آن ترسید. عنصر «لمس انسان»، حداقل برای مدتی به طور ناگهانی ناپدید نمی‌شود.

به عنوان مثال، هنوز هم نیاز به متخصصان برندسازی وجود دارد که می‌توانند سازمان‌های مختلفی را مطالعه نموده و راهنماهای یک ظاهر طراحی شده مناسب را برای وب سایت‌ها و صفحات رسانه‌های اجتماعی یا آژانس‌های بازاریابی دیجیتال پیشنهاد دهند. چیزهایی که می‌توانند به شما کمک نمایند تا استارتاپ خود را به طرح برسانید.

هوش مصنوعی و نابودی مشاغل یا شغل‌های بیشتر

آنچه بسیاری از کارشناسان در مورد تاثیر هوش مصنوعی بر شغل‌ها عنوان کرده‌اند، این است که به جای از بین بردن وضعیت معیشت، آن‌ها را ارتقا می‌بخشد. یک مثال عالی برای درک تاثیرات این گونه فناوری‌ها، دستگاه‌های خودپرداز است.

همان طور که به نظر می‌رسد، نوعی فناوری است که می‌تواند شغل انسان‌ها را به خود اختصاص دهد. با این حال، واقعیت این است که در حال حاضر تعداد بیشتری فروشنده نسبت به زمان انتشار ماشین‌ها در بانک‌ها وجود دارد. اما چرا؟

پاسخ آسان است. با راه‌اندازی دستگاه‌های خودپرداز، آن‌ها به بانک‌ها کمک کردند تا هزینه‌های عملیاتی خود را به طرز چشمگیری کاهش دهند. دستگاه خودپرداز به بانک‌ها اجازه می‌دهد تا از وجوه خود برای استخدام فروشندگان بیشتر استفاده کنند.

چشم انداز

اگر نمونه دستگاه خودپرداز را با دقت ارزیابی کنید، تصور آینده‌ای که ربات‌ها و انسان‌ها در آن زندگی و با هماهنگی کامل کار می‌کنند، برای شما دشوار نخواهد بود. این همان چیزی است که آینده می‌تواند به همراه داشته باشد:

  • برنامه‌های هوش مصنوعی و ربات‌هایی که با کارهای دشوار و خودکار سرو کار دارند.
  • انسان‌هایی که روی مشاغل خلاق تمرکز می‌کنند.
  • هوش مصنوعی ترجمه یک زبان به زبان دیگر. ما به آن نیاز خواهیم داشت.

طبق پیش‌بینی دفتر آمار کار، مشاغل زیادی وجود دارند که هوش مصنوعی به جای محدود کردنشان، رشد شغلی در آن‌ها را تسریع می‌کند. مشاغلی چون توسعه‌دهنده وب، دبیر پزشکی، تکنسین زمین‌شناسی، حسابداران و غیره.

از آنجایی که هوش مصنوعی می‌تواند هزینه‌های شغلی را کاهش دهد، ما می‌توانیم شاهد رشد شغلی در آینده‌ای نه چندان دور در زمینه‌های مختلف باشیم. مشاغلی که حضور انسان بتواند ارزش آن را به سازمان‌ها اضافه کند. نظرات خود را درباره هوش مصنوعی و تهدید مشاغل سنتی با ما به اشتراک بگذارید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *